Ročna svetilka je obvezna za nočne pohode

Že zelo dolgo se sedaj ukvarjam z aktivnim pohodništvom. Tako pa mi je ta šport, oziroma aktivnost, postala res zelo zabavna, ter sem pri temu tudi našel grupo prijateljev, s katerimi se potem skupaj odpravljamo na daljše pohode. Večina teh pohodov, pa nas vodi v hribe, saj so nam takšni pohodi najbolj všeč. Po navadi pa takšen pohod traja tudi do 4 ure v eno smer. Ker pa je sončni vzhod v hribih eden izmed najlepših prizorov, ki jih lahko vidimo, pa se po navadi odpravimo kar sredi noči, tako da lahko na cilj pridemo ravno ob sončnemu vzhodu.

Ker pa tako hodimo večinoma po temi, pa je ročna svetilka obvezna oprema, ki jo moramo imeti s seboj. Brez te, sploh ne bi videli, kam bi hodili, saj se večina poti odvija v gozdu, kjer pa skozi krošnje ne pride niti tisto malo svetlobe, ki jo imamo zaradi lune.

Ročna svetilka je obvezna za nočne pohode

Zato pa je potrebno zagotoviti, da je z nami vedno kakšna ročna svetilka in pa tudi kakšna rezerva. Rezerva pa je pomembna, ker se nam je že parkrat zgodilo, da smo se odpravili na pohod, ter se nam je kakšna ročna svetilka razbila in uničila, če je padla na tla. Tako pa takrat ne bi vedeli, kaj narediti, če ne bi imeli s seboj rezerve, saj bi morali potem hoditi po čisti temi, kar pa bi bilo lahko zelo nevarno, že zaradi gozdnega terena.

Potrebno pa je tudi zagotoviti, da ko se gre kupiti kakšna ročna svetilka, da je ta čim močnejša, da nam lahko osvetli čim večji del poti in pa, da je tudi kar se da trpežna, saj se potem ne bo tako hitro razbila in uničila. Prav tako pa je lahko zelo uporabno tudi to, da je ročna svetilka vodoodporna, saj se nam je tudi že zgodilo, da nam je kakšna padla v vodo, ko smo se šli osvežiti do kakšne reke.