Zunanji vrt prilagojen življenjskemu slogu

Če imamo hišo in nekaj metrov zemlje pred njo, si skoraj vsak želi urediti lep vrt, kjer bo lahko imel piknik, ali spil dobro kavico. Pri nas smo imeli to srečo, da smo imeli pred hišo veliko prostora, tako smo lahko naredili prekrasni letni vrt. 

Ko sva z možem premišljevala, kako naj bi vse skupaj izgledalo, sva bila oba istega menja, da je dobro, da pokličeva vrtnarje, ki se s tem ukvarjajo in naj oni povedo, kaj bi bilo najlepše. Seveda človek premišljuje o denarju, zato večina ljudi zunanji vrt uredi sama, midva pa sva vedela, da so za zunanji vrt primerni strokovnjaki, saj na začetku. Ko bo enkrat vrt oblikovan in narejen, pa ga bova naprej urejala sama. 

Ko je bil zunanji vrt narejen, sva bila res srečna, da sva se tako odločila, ker je bil prekrasen. Vrtnarji so naju poslušali, kaj nama je všeč in to so vnesli na sam vrt. Meni je od nekdaj všeč kamen, zato je na vrtu bilo veliko kamna. Mož pa si je seveda želel posebni žar, ki ga je tudi dobil. Če bi gledala na denar, nikoli ne bi tako uredila vrta. Tako pa sva bila pripravljena plačati nekaj več, da bo vrt res izgledal lepo. 

Še danes je najin vrt najlepši v vasi, ker ima nekaj več, ima stil, ki je nam všeč in je prilagojen našemu življenjskemu slogu. Vrt pri hiši je pomemben, kajti še kako radi veliko časa preživimo zunaj. Lahko počivamo, pijemo kavico ali pa se igramo z otroki.